středa 13. ledna 2021

Jakuba Katalpa - ZUZANIN DECH (audiokniha)

Jaké novinky ve světě audioknih zaujaly koncem roku vás? Pro mě byl jasnou volbou Zuzanin dech, protože knihy z nakladatelství Host beru jako jistou záruku kvality. Na audioverzi jsem se proto těšila opravdu hodně a zklamaná jsem rozhodně nebyla!


Příběh Zuzany, dcery cukrovarníka Libeskinda, je zase trochu jiný pohled na hrůzy minulého století. Zuzana se narodí do rodiny, která jí může nabídnout vše. Prožívá šťastné dětství ve společnosti nejlepších přátel Hanuše a Jana. Přestože oba chlapci mají pro Zuzanu zalíbení, její srdce si už vybralo. Během německé okupace ji však její židovský původ zajistí, že už životem nebude proplouvat tak snadno.  

Zuzanin dech není klasický příběh z koncentračního tábora. Ukazuje dobu prosperity ve 30. letech minulého století, hrůzu koncentračního tábora a nelehký návrat do života. Celým příběhem je protkána láska a přátelství, ale i zloba a nenávist. A právě to, že se díváme na většinu života jedné ženy a nejen na její část se mi líbilo nejvíc. Změny poměrů z důvodu původu a vykreslení charakterů a pocitů jednotlivých postav v této knize bylo zvládnuto na jedničku.

Je to srdceryvný příběh, ve skvělém podání Evy Josefíkové, který vám k poslechu rozhodně doporučuji.

Moc děkuji Audiotéce za možnost si Zuzanin dech poslechnout a vám doporučuji vyzkoušet ukázku zdarma, protože si myslím, že takhle audiokniha se bude líbit většině. Ukázka ZDE.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Doposloucháno v lednu