čtvrtek 24. prosince 2020

Hans Christian Andersen - SNĚHOVÁ KRÁLOVNA (audiokniha)

Na Vánoce jsem se rozhodla na pohádky nejen dívat, ale jednu si i poslechnout. Trochu se stydím to přiznat, ale tuhle klasiku od Hanse Christiana Andersena jsem četla někdy na základní škole a ten příběh jsem si pamatovala už jen hodně okrajově. Takže když se objevila jako novinka v audiotéka klubu, bylo jasné, že si ji budu chtít poslechnout. 





Ale teď upřímně - znáte příběh o  zrcadlu, které stvořil samotný Ďábel a které nezobrazuje to krásné, ale na každém jen to nejhorší? Tak tohle zrcadlo se jednou rozbije a jeho střepy se rozletí po celém světě. Jedna střepinka se dostane až do srdce mladého Kaye, který zapomene  na svou kamarádku Gerdu a odejde s chladnou Sněhovou královnou do jejího paláce. Pro Gerdu je však Kay důležitý a proto se ho rozhodne hledat. (anotace včetně ukázky ZDE)

Audiokniha má jen necelé dvě hodinky a pyšní se spoustou známých jmen. Vypravěčku načetla paní Iva Janžurová, Gerdu Anna Fialová a Kaye Jan Cina. Zaslechnete tu ale určitě ještě pár povědomých hlasů. Příběh o síle přátelství by o Vánocích neměl chybět a některou z knih Hanse Christiana Andersena by si někdy v životě měl přečíst/poslechnout snad každý z nás. A ano, uznávám, že v rámci jeho tvorby mám jiné favority, ale myslím si, že příběh o síle přátelství o Vánocích prostě nesmí chybět. Osobně bych ho k poslechu doporučila spíše starším dětem/dospělým, protože u těch mladších, bych se trochu bála s udržením pozornosti. Přece jen se tu bavíme o opravdu klasické pohádce.  Proto jako vždy doporučuji poslechnout si ukázku a třeba vás tohle podání nestárnoucí pohádky plné ponaučení také zaujme.

ŠŤASTNÉ A VESELÉ VÁNOCE VÁM VŠEM!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Doposloucháno v lednu