neděle 4. července 2021

Chris Carter - POPRAVČÍ (audiokniha)

Pokud je jedna detektivní série, která by neměla žádnému milovníkovi tohoto žánru uniknout, je to rozhodně série s Robertem Hunterem. Inteligentní vyšetřovatel, na kterém naprosto miluju, že hodně čte, si Vás prostě získá. 

O čem Popravčí je? V losangeleském kostele leží na oltářních stupních zkrvavené, bezhlavé tělo kněze. Je pečlivě naaranžované, nohy natažené, paže zkřížené na hrudi, ale nejhrůznější ze všeho je, že hlavu kněze někdo vyměnil za hlavu psí.
Ze začátku je detektiv Robert Hunter přesvědčený, že jde o rituální vraždu. Jenže když se objeví další mrtvoly, je nucen situaci přehodnotit. Všechny oběti zemřely způsobem, kterého se bály ze všeho nejvíc. Jejich nejstrašnější sny se staly skutkem. Ale jak o nich mohl vrah vědět? A co spojuje tyto zdánlivě nahodilé oběti?
Hunter se ocitá na stopě přízračného a sadistického vraha – někoho, kdo má zřejmě schopnost číst myšlenky svých obětí. Někoho, kdo dokáže vycítit, co oběť nejvíc vyděsí. Někoho, kdo se nezastaví před ničím, aby dosáhl svého zvráceného cíle. (zdroj: https://audioteka.com/cz/audiobook/popravci)

Po skvělém prvním dílu Dvojitý kříž, který jsem četla a současně poslouchala jako audioknihu, jsem se rozhodla opět pokračovat v poslechu. Skvěle načtená audiokniha Popravčí mě opět bavila od první věty a až do konce. Detektivka nemá hluchá místa, postavy jsou propracované a hlavně to, co se zvládne stát během jednoho dílů by jiným autorům vystačilo klidně na tři knihy. Tohle není příběh, který odhadnete hned na začátku, ale současně nepatří do kategorie překombinovaných. I když musím uznat, že tohle není úplně čtení na dobrou noc a nic brutálnějšího jsem asi nečetla/neposlouchala (zejména teda druhá vražda).

Chris Carter se Popravčím už definitivně zařadil k mým nejoblíbenějším autorům detektivek a já se těším na další díl, který si pravděpodobně opět raději poslechnu, protože interpretace Jakuba Saice si mě získala a dodala knize tu správnou atmosféru. Všem doporučuju poslechnout si ukázku zdarma ZDE a věřím, že si Vás Jakubův hlas okamžitě vtáhne a budete chtít vědět, jak to celé dopadne. Doufám, že se brzy dočkáme i dalších dílů této skvělé série, protože zatím jich je v audioverzi šest z celkem jedenácti v ČR vydaných. 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Doposloucháno v lednu