pátek 10. února 2023

Agatha Christie - Tipy na audioknihy!

Krásný den, knihomolové! 

Taky milujete příběhy Agathy Christie?

 
Já poslední dobou čím dál více sahám po audioknihách Královny zločinu a dnes bych Vám chtěla doporučit dvě z nich. Podle mě jsou naprosto ideální i pro ty z Vás, kteří s poslechem audioknih teprve začínají, protože jsou poměrně krátké, ale umí opravdu vtáhnout. Pokud dáváte přednost papírové podobě, obě divadelní hry najdete v knize Detektivní hry 2. Dle mě by to byla ale škoda, protože v tomto případě se interpretace opravdu povedla na jedničku.
 


ČERNÁ KÁVA (2 hodiny 41 minut)
Černá káva přináší napínavý příběh s nesmrtelným Herculem Poirotem – ten začíná být nesvůj, protože už několik měsíců nepátral po žádném zločinci. I proto vezme zavděk úkolem od proslulého vědce sira Clauda Amoryho. Detektiv má z jeho venkovského sídla převézt do Londýna chemický vzorec zcela nové ničivé výbušniny, kterou sir Claud objevil – a tuší, že se mu jej někdo pokouší odcizit. Ač Poirot s kapitánem Hastingsem dorazí na místo dokonce o den dříve, než bylo původně domluveno, záhy vyšetřují nejen krádež, ale i vraždu…(zdroj Audiotéka)
  
Černá káva se díky excelentní interpretaci zařadila k mým nejoblíbenějším audioknihám vůbec.


 
POSLEDNÍ VÍKEND (1 hodina 51 minut)
Lady Lucy Angkatellová sezve k víkendovému setkání na své malebné panství Hollow řadu hostů, ale jak už to tak bývá, ne všichni se zde sejdou rádi – například sokyně v lásce k doktoru Johnu Cristowovi či potenciální dědicové majetku sira Angkatella. Není divu, že atmosféra houstne a napětí by se dalo krájet. Kdo by však čekal smrtelný výstřel? A pachatele tak nešikovného, že se nechá přistihnout přímo při činu?(zdroj Audiotéka)
 
V divadelní hře Poslední víkend na rozdíl od prozaické předlohy neřeší vraždu na venkovském sídle belgický detektiv, rozhodně však není nouze o napětí a promyšlenou zápletku. 
Tohle je přesně jeden z těch příběhů, který bych při čtení asi neoznačila za svého oblíbence, ale audiokniha mě přenesla na venkovské sídlo a skvělá interpretace vyvolala spoustu emocí. Rozhodně tak zvýšila mé celkové hodnocení Posledního víkendu.

 
Černá káva i Poslední víkend jsou dostupné v rámci Audioteka Klubu, které je možné si vyzkoušet na 14 dní zdarma.
 
Jaká audiokniha Vás poslední dobou nejvíce nadchla?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Doposloucháno v lednu